Vozna izkušnja

Najboljše tehnologije so vedno tiste, ki naše življenje izboljšajo ali nas rešijo iz pogostih zagat, zaradi česar si življenje brez njih kmalu težko predstavljamo. Prav to vam daje novi EcoSport. Od inteligentnega pogona na vsa štiri kolesa do pomoči pri speljevanju v klanec ali sistema Ford SYNC: odkrijte tehnologije, zaradi katerih bo vaša vožnja sproščujoča, navdihujoča in brez stresa.

 

Pri opisu EcoSportovih funkcionalnosti navajamo tudi takšne, ki so na voljo samo v določenih modelih ali za doplačilo. Za več informacij preverite trenutno veljavni cenik.
Confidence in changeable conditions 720x720

Samozavest v spremenljivih razmerah

Inteligentni štirikolesni pogon (AWD) zna določiti, kolikšen oprijem, kakšno ravnotežje pri zavijanju in kakšna odzivnost so potrebni v vlažnih, suhih ali ledenih razmerah na raznolikih terenih. Tehnologija razporeja navor med prednjo in zadnjo osjo glede na razmere in tako sistem "navora na zahtevo" omogoča izjemno upravljanje vozila in izboljšano učinkovitost.

Extra control during hill 720x720

Popoln nadzor pri speljevanju v klanec

Pomoč pri speljevanju v klanec vam začasno prepreči vožnjo vzvratno (ali naprej), ko speljujete na strmem terenu. Sistem deluje tako, da pritiska na zavorni sistem še dodatnih 2,5 sekunde, kar vam omogoči več časa in nadzora, ko nogo prestavljate s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri zaustavljanju in speljevanju na spolzki podlagi.

Emergency Assistance 800x450

Pokliče na pomoč, ko sami ne morete

Pomemben del sistema Ford SYNC je Klic v sili ('Emergency Assistance Tooltip'). V primeru nesreče, ko se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija uporabi mobilni telefon, ki je s sistemom povezan prek tehnologije Bluetooth, in vam pomaga poklicati nujno pomoč. Klic lahko tudi prekličete. Sistem reševalnim službam in policiji posreduje pomembne informacije, kot so vaše koordinate GPS, tudi če sami tega ne zmorete.

Technology that sees 800x450

Tehnologija, ki vidi, kar ste vi spregledali

Informacijski sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu uporablja senzorje RADAR, da lahko vidi vozila, ki se morda skrivajo v vašem mrtvem kotu. Nahajajo se na obeh straneh vašega EcoSporta in vas na vozila opozarjajo z oranžno lučko na stranskih ogledalih.

Easier safer reversing 720x720

Lažja in varnejša vzvratna vožnja

Stebrički, kolesa, nizke ograje ... Kamera za vzvratno vožnjo vam na osrednjem zaslonu pokaže vse, kar je za vami. A ne pokaže le vseh predmetov, ki ste jih morda spregledali; sistem prikazuje tudi navidezne črte, ki vam pomagajo parkirati v najtesnejše parkirne prostore. Kamera se samodejno aktivira takoj, ko prestavite v vzvratno.

LED daytime 800x450

LED dnevne luči - vidnost in stil

Z izjemnimi energetsko učinkovitimi naprednimi dnevnimi lučmi boste zagotovo opaženi podnevi in ponoči.

Sensors for parking 800x450

Senzorji za hitro in samozavestno parkiranje

Prednji in zadnji senzorji za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in ovirami okrog vas. Ko senzor zazna objekt, vas sistem z vse intenzivnejšim zvočnim opozarjanjem obvešča o tem, koliko ste se približali oviri.

Less tiring 800x450

Bolj spočiti do cilja

Tempomat s prilagodljivim omejevalnikom hitrosti vam omogoča, da vozilo ostane v vnaprej določeni hitrosti. S tem lahko prihranite gorivo in zmanjšate verjetnost preseganja dovoljene hitrosti. Kot vsi tempomati vam omogoča tudi, da lahko nogo umaknete s stopalke za plin in vseeno ohranjate nastavljeno hitrost.

voznja izkusnja krmiljenje za popoln nadzor 800x450

Krmiljenje za popoln nadzor v vseh pogojih

Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) se samodejno prilagaja vaši hitrosti in razmeram. Pri manjših hitrostih ali parkiranju postane krmiljenje lažje in lahkotnejše, kar izboljša okretnost. Pri visokih hitrostih, na primer pri vožnji po avtocesti, ko potrebujete več nadzora, krmiljenje postane trše. EPAS, ki po novem vključuje tudi nadzor zdrsavanja, upošteva tudi bočne vetrove in druge vozne pogoje, medtem ko aktivni nadzor neravnin odpravlja vibriranje volana.