Varnost in zaščita

Nekateri varnostni sistemi so ustvarjeni, da zaščitijo vas, vaše vozilo in druge udeležence v prometu. Drugi so tu zato, da pomagajo preprečevati nesreče. Novi EcoSport združuje tehnologije, ki poskrbijo za oboje.

 

Pri opisu EcoSportovih funkcionalnosti navajamo tudi takšne, ki so na voljo samo v določenih modelih ali za doplačilo. Za več informacij preverite trenutno veljavni cenik.
Advanced system for more controlled braking 720x720

Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) se medsebojno dopolnjujeta in vam zagotavljata učinkovitejše zaviranje.

varnost in zascita zracne blazine 800x450

Zračne blazine so vaš ščit

Poleg zračnih blazin voznika in sovoznika in zračnih blazin za kolena voznika ima EcoSport še stranske varnostne blazine, ki zagotavljajo zaščito prsnega koša in so zasnovane tako, da potnika usmerijo stran od območja udarca. Zavesne zračne blazine zagotavljajo največjo pokritost, naslonjala za glavo pa nudijo zaščito pred poškodbami vratu. S prednjimi in zadnjimi zategovalniki varnostnega pasu, omejevalniki obremenitev in opozorilom, da morate zapeti varnostne pasove, novi EcoSport vašo varnost postavlja na prvo mesto.

An early warning 800x450

Zgodnje opozorilo ob puščanju pnevmatike

Vedno je pomembno, da so pnevmatike vašega vozila ustrezno napolnjene. To vam pomaga prihraniti gorivo in zagotoviti varno vožnjo. Zato sistem za nadzor tlaka ves čas preverja tlak in vas s prižigom lučke na armaturni plošči opozori, če v kateri od pnevmatik ta začne upadati. Tako se lahko ustavite, da preverite in ponovno napolnite pnevmatike oziroma jih zamenjate. 

Stay in control 800x450

Popoln nadzor v vseh razmerah

Elektronski stabilizacijski program (ESP) nenehno spremlja vožnjo vašega vozila. Zazna vsakršne odklone od izbrane vozne linije, na primer, če začnete drseti, in nato samodejno popravi vašo lego na cesti, s čimer vam pomaga ohraniti nadzor nad avtomobilom. Ta tehnologija pomaga tudi skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.

Maximum grip 800x450

Maksimalen oprijem z minimalnim naporom

Napreden sistem proti zdrsavanju pogonskih koles (TCS) preprečuje vrtenje pogonskih koles v prazno in zagotavlja najboljši možni oprijem, zmogljivost in stabilnost prav takrat, ko to najbolj potrebujete. Sistem neprestano nadzoruje in prilagaja moč, ki se prenaša na posamezna kolesa, kar zagotavlja maksimalen stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.

Helping to keep children safe 800x450

Pomaga zaščititi otroke

EcoSport je zasnovan tako, da pomaga zagotavljati varnost in zaščito otrok na vsakem potovanju. Na zadnjih sedežih je opremljen tudi s pritrdišči ISOFIX za dva otroška sedeža.

Never forget to wear seabelt 800x450

Nikoli več ne pozabite na varnostne pasove

Vaš EcoSport vas bo vedno opozoril na pripenjanje varnostnega pasu na vozniškem in sovozniškem sedežu.

Ford EcoSport-Perimeter alarm security 720x720

Perimetrski alarmni sistem za dodatno varnost

Alarmni sistem varuje vaše vozilo, če se vrata ali pokrov motorja odprejo s silo.