Moč in učinkovitost

Fordov nagrajeni 1.0-litrski bencinski motor EcoBoost je popoln primer napredka, ki ga danes dosega tehnologija avtomobilskih motorjev. Zasnovan je tako, da zagotovi najboljše razmerje med močjo, zmogljivostjo in nizkimi emisijami. EcoBoost je motor prihodnosti, ki vam je na voljo že danes.

 

Pri opisu EcoSportovih funkcionalnosti navajamo tudi takšne, ki so na voljo samo v določenih modelih ali za doplačilo. Za več informacij preverite trenutno veljavni cenik.
Engine 720x720

Motor, od katerega lahko pričakujete več

Revolucionarni 1.0-litrski trivaljni bencinski EcoBoost motor je že šestkratni zaporedni dobitnik nagrade »Mednarodni motor leta«. Z razlogom. Motorja s 92 kW (125 KM) in 103 kW (140 KM) vam zagotavljata vznemirljivo izkušnjo, ki bi jo sicer lahko pričakovali od konvencionalnega 1.6-litrskega motorja, navdušila pa vas bosta tudi odlična ekonomičnost in nizke emisije CO2.

Use less fuel with auto start stop 720x720

S sistemom Start/Stop do nižje porabe

Ko stojite pred semaforjem ali v koloni, ta tehnologija samodejno ugasne motor, pri čemer pa delovanje pomembnejših naprav, kot so žarometi, prezračevanje, radio in Fordov sistem SYNC ostaja nemoteno. Ko ste pripravljeni, da spet speljete, le spustite sklopko in izberete prvo prestavo, pri samodejnem menjalniku pa umaknete nogo s stopalke za plin, in motor se ponovno zažene. Start/Stop sistem je še posebno učinkovit pri vožnji po mestu, saj lahko resnično zmanjša porabo goriva.

Manual gear changes 800x450

Hitro in lahkotno prestavljanje

Napreden 6-stopenjski sinhronizirani ročni menjalnik je zasnovan za še hitrejše in natančnejše prestavljanje, vključno z vzvratno prestavo. Vožnjo naredi še prijetnejšo in zabavnejšo, menjalnik pa lahko pripomore tudi k izboljšanju porabe goriva in tišji vožnji.

A sofisticated automatic transmission 800x450

Prefinjeni samodejni menjalnik

Če vam je všeč priročnost samodejnega menjalnika, vam bo EcoSportov še posebno pri srcu. Ne le, da sistem zagotavlja izjemno gladko, tiho prestavljanje z učinkovito porabo goriva, temveč poskrbi tudi za odličen začetni pospešek.

Changes gears fast 800x450

Prestavljajte hitro, le s konicami prstov

Obvolanske prestavne ročice navadno najdemo v vrhunskih športnih avtomobilih, ponuja pa vam jih tudi EcoSport (samo pri avtomatskih menjalnikih). Tehnologija, ki izhaja iz dirkaškega sveta, poskrbi za hitro prestavljanje brez napora, na dosegu vaših prstov. Ročici sta nameščeni tik ob volanu, zato lahko učinkoviteje prestavljate tudi v ovinku.

More fuel efficient 800x450

Učinkovitejše prestavljanje za nižjo porabo

Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva. S tem preprostim, a učinkovitim pripomočkom bo vaša vožnja vedno varčna.

Essential journey information 720x720

Pomembne informacije o poteh

Vgrajeni potovalni računalnik poskrbi, da so uporabni podatki o vaši prevoženi razdalji, porabi goriva, hitrosti in zunanji temperaturi vedno na voljo. Prikazuje tudi razdaljo, ki jo še lahko prevozite z razpoložljivim gorivom. Vse to je še posebno uporabno pri dolgih poteh ali kadar vas čaka vožnja v odmaknjene kraje.

Engine that meets strict standards 720x720

Motorji za najstrožje standarde

Ne glede na to, kateri motor izberete za svojega EcoSporta, vsi ustrezajo normativom Euro 6. Za bencinske motorje to pomeni, da ne smejo proizvesti več kot 1,0 g/km ogljikovega monoksida, 0,10 g/km ogljikovodikov, 0,06 g/km dušikovih oksidov in 0,005 g/km atmosferskih trdih delcev.